Главните пътни артерии в Пловдив са почистени от снега, както и повечето основни улици в кварталите. Работата продължава по вътрешнокварталните улици. Кметът Здравко Димитров лично инспектира как върви почистването и в рамките на час успя да обиколи основните булеварди и да разговаря с екипите, които работят без прекъсване от 20 часа снощи. 

 „Вижда се, че е положен много труд в тежките метеорологични условия, затова поздравявам хората, които са работили без прекъсване и при минусови температури през нощта. Цялата налична техника на ОП „Чистота” е навън, почистването продължава по вътрешнокварталните улици при много добра организация”, заяви кметът. 

 Директорът на ОП „Чистота” Димитър Георгиев поясни, че 40-те снегорина и 25-те разпръсквачи на предприятието ще почистят в следобедните часове и вътрешнокварталните улици. Той призова гражданите да не спират на завоите и да не пречат на техниката. 

 Работници на ОП „Чистота“ разчистват спирките и стълбите на подлезите, а служители на ОП „Градини и паркове“  премахват снега от алеите в парковете.

 Припомняме, че според общинската наредба собствениците имат ангажимент да почистват тротоарите пред блоковете и къщите си, а собствениците на магазини да се грижат за площите пред търговските обекти.