Днес слагаме началото на поредното издание на София Филм Фест в Пловдив. Фестивалът се провежда със съдействието на Община Пловдив. Специално за откриването и за да представи новия си филм „Февруари“ в града под тепетата пристига режисьорът Камен Калев. Преди прожекцията в 18:30 часа той ще се срещне със зрителите, а след филма ще отговари и на техни въпроси. “Февруари” влезе в официалната селекция на фестивала в Кан миналата година. Филмът е  поетичен разказ за събитията от живота на един човек – като момче на 8, младеж на 18 и старец на 82. Пътят му в живота изглежда предопределен и монотонен – в родното място и извън него, в жега и в студ, но по всяко време невидима сила като е ли го напътства. Тя е част от нас и по тайнствен начин ни кара да продължаваме напред, към смъртта.
В утрешния ден 18.03 /четвъртък/можете да видите носителят на „Златен лъв“ във Венеция през 94-та година - шедьовърът на Минчо Манчевски „Преди дъжда“, както и копродукцията на Грузия и Франция “Начало”.
Билети на касата на касата на LUCKY Дом на киното (Понеделник - Петък: 16 - 21 часа, Събота - Неделя: 10:30 - 21 часа) и онлайн на boxoffice.bg.
Цена на билетите: 8лв; студенти, ученици и пенсионер - 6лв. Карта за 5 прожекции: 35лв.