Похарчихме 25 млн. лв, за да построим една писта, на която гражданите на Пловдив да загиват. Това заяви шефът на Института за пътна безопасност Богдан Милчев за ремонтирания наскоро околовръстен път на Пловдив.
Допуснато е на над 30 места автомобилите да се включват в движението, нерегламентирано, налице е объркваща организация на движението с много липсващи и неправилно поставени знаци.
Незабавно трябва да се вземат мерки за обезопасяването на новоремонтирания Околовръстен път на Пловдив. В противен случай ще продължим да загиваме заради неадекватното управление на пътната инфраструктура.

Шефът на Института за пътна безопасност Богдан Милчев и  експерти от организацията извършиха оглед на реконструирания участък от Околовръстното шосе на Пловдив.  Повод за инициативата е тежката катастрофа на Великден, при която загинаха трима души.
Трагичният инцидент стана около 23:00 ч. на новоремонтирано трасе от пътя близо до отбивката за село Марково. До челният сблъск между две коли се е стигнало след неправилно изпреварване на Иво Даскалов, по прякор Лудия, чийто джип с висока скорост навлязъл в насрещната лента и е причинил катастрофата.
Експертите огледаха ремонтираната отсечка след оплаквания на шофьори, че новите мантинели там са поставени върху банкета отстрани по начин, който според тях практически стеснява шосето и не позволява маневри за избягване на сблъсък в случай на критична ситуация.
Според АПИ съоръженията са монтирани съгласно изискванията на закона за безопасност на пътуващите и габаритите на пътя не са променени.