Велин Терзиев е член на Управителния съвет на Сдружение „Бъдеще за Локомотив”, което в момента притежава акциите на клуба. Терзиев даде кратко интервю пред официалния сайт на черно-белите относно работата на новото ръководство през изминалата седмица.

- Г-н Терзиев, измина точно една седмица, откакто Неделчо Матушев изведе отбора за първата тренировка на Лаута. Ще има ли достатъчно футболисти Локомотив (Пд) за първия мач с Левски, който е тази събота?

- Направихме всичко възможно в този кратък срок да се справим. Привличат се момчета, които имат желание да играят със сърце и душа за Локомотив. Тръгнахме буквално под нулата, но мисля, че вървим по правилния път. Радвам се, че преговорите с футболистите минават гладко и главният мотив да заиграят в отбора не е финансовият.

- Успяхте ли да намерите хора, които да помогнат финансово на клуба в този тежък момент?

- Постоянно водим преговори с доста бизнесмени. Идеята ни е да ангажираме колкото може повече хора, които да помогнат в този труден момент. Искаме да направим малко по-различна структура за ръководене на клуба и дори когато един ден, дай Боже, се появи благодетел на клуба или основен спонсор, да му дадем един нов работещ модел, с който да му е по-лесно и на самия него. Когато постигнем някакво споразумение, веднага ще го обявим пред обществеността. На първо време от Община Пловдив ни помогнаха много, за което сме им благодарни. Виждате, че целият спортен комплекс „Локомотив” е изцяло почистен и освежен с тяхна помощ. За жалост, старото ръководство на клуба не е потърсило съдийствие от общината, която все пак е собственик на стадиона.

- Очаквате ли феновете да подкрепят Локомотив?

- Основната сила на Локомотив са феновете. Знаете, че и ние самите сме част от тях. Сигурен съм, че всеки един наш привърженик ще дойде да подкрепи отбора, защото единственото нещо, което сега подкрепя, е нашият Локомотив. Няма какво да ни разделя. Разчитаме на всеки един фен да закупи абонаментна карта, с което да даде своя принос за развитието на Локомотив в този труден момент. Дори тези, които нямат финансовата възможност, поне да покажат своята съпричастност и доверие към това, което се опитваме да направим. Времето ще покаже, и то много скоро, дали това е правилният подход.