Иновациите в храненето ще обсъждат учени на семинар в петък, който ще се проведе в заседателната зала на Аграрния университет. Какви нововъведения са необходими в хранителната промишленост в Европа ще говори Никос Гианулидис, евроконсултант. Нови подходи при контрола върху безопасността на храните ще представи проф. д-р Ангел Ангелов, ръководител на Център по качество и безопасност на храните в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Главен асистент д-р Боряна Бръшлянова от Института за изследване и развитие на храните в Пловдив ще говори за иновациите в храните за повишаване качеството на живот.
Семинарът се провежда по проект INNO-FOOD SEE „Изграждане на механизми в подкрепа на иновациите и повишаване на информираността относно потенциала на иновациите и научно-техническото развитие в хранителната промишленост в Югоизточна Европа”, Оперативна програма за транснационално сътрудничество "Югоизточна Европа 2007-2013"