Ботев вече има база на световно ниво. Това стана факт днес, ултрамодерния комплекс, намиращ се в Коматево бе открит тържествено от собственика на "жълто-черния" клуб Цветан Василев и кметът на Пловдив Иван Тотев. Повече от 1000 бултраси пристигнаха на място, за да видят с очите си при какви прекрасни условия "жълто-черните" футболисти ще водят тренировъчен процес, ще провеждат възстановяване, ще отдъхват и ще играят мачове. С мощен рев те посрещнаха собственика на Ботев Цветан Василев, благодарение на който мечтите на много поколения ботевисти бяха сбъднати. На церемонията дойдоха легендите Динко Дерменджиев и Виден Апостолов, кметът на Пловдив Иван  Тотев, неговите заместници  Георги Титюков, Димитър Кацарски, Розалин Петков и  Александър Държиков, общински съветници, изпълнителният директор на Локомотив (Пд)  Атанас Узунов, общински съветници, спортни деятели и много фенове. Всички футболисти от детско-юношеската школа на Ботев присъстваха на събитието и останаха смаяни от условията при което ще тренират и играят в бъдеще. Президентът на Ботев Юли Попов, изпълнителният директор Ангел Палийски, спортиният шеф Сашо Александров-Кривия, футболистите от мъжкия отбор начело с техния наставник Станамир Стоилов също дойдоха и събраха овациите на бултрасите.  От името на БФС неговият представител Иван Попов поднесе плакет на пловдивския клуб. Иван Попов поднесе плакет на пловдивския клуб.
"Много съм щастлив, че за една година успяхме да сбъднем мечтите на поколения ботевисти. Доволен съм, че благодарение на условията в тази база, в бъдеще ще излязат много таланти, които ще играят в мъжкия отбор и ще носят ботевесткия дух в сърцето си. дори и всички да не станат добри футболисти, за нас ще бъде важно да ги възпитаме в добродетелите на спорта", заяви изпълнителният директор на Ботев Ангел Палийски.
" Доволен съм, че такава модерна база бе построена в Пловдив. Да ви кажа право бях малко скептичен в началото, когато дадохме разрешението за проекта, но сега когато виждам този модерен комплекс мога само да благодаря на ръководството на Ботев. сигурен съм, че от него ще излязат бъдещите Тодор  Неделевци", заяви в приветствието си кметът на Пловдив Иван Тотев.
" Дами и господа скъпи футболисти и велики фенове. Днес е най- щастливия ден в живота ми. Осъществяваме една мечта от самото начало, когато поех Ботев.Приветствам футболистите, треньорите и нашите велики фенове. Изградихме тази база за всички вас. Показахме, че нашите амбиции да направим Ботев водещ отбор с модерна база са напълно реални. Уверявам ви, че стадион "Христо Ботев" ще бъде изграден не за три, а за две години", заяви Цветан Василев, който бе бурно приветстван от феновете. Свещениици извършиха водосвет, а след това всички присъстващи разгледаха модерния комплекс и не скриха своето възхищение. Той разполага с шест  затревени игрища, трибуна за 2000 зрители, магазин за спортни артикули и ресторант. Освен това е пуснат в действие модерен хотел, като стаите за футболистите  за по двама души, а старши треньорът на мъжкия отбор разполага с апартамент. За възстановяването на играчите е изграден модерен център със сауна парна бяна и басейни. Има и конферентна  зала за разбори и пресконференции. Съоръжението  изградено една година, а направените инвестиции са в размер на 8.5 милиона лева.
Феновете благодариха на ръководството
Феновете на Ботев подариха плакети на Цветан Василев, Юли Попов и Ангел Палийски в знак на благодарност за отва, която правят за клуба. След края на церемонията всички гости разгледаха базата, а в това време юношите на Ботев, родени 1998-ма година, изиграха контролна среща с връстниците си от Лудогорец. Мачът завърши без победител - 1:1.