-Г-н Василев с какво настроение открихте базата на Ботев?
-Щастлив съм, че успяхме да реализираме нашата мечта, която изглеждаше много химерна. Тя беше химерна  и за успехите на отбора. Тимът ни обаче  стана силен. Нямаше как да стане без  активната подкрепа на спортната общественост и нашите фенове. С доверието, което получихме от всички.
-Как се стигна до заклучението, че  с модернизирането  на базата отборът ви да постигне успехи?
- Винаги съм осъзнавал, че един клуб за да постига успехи, трябва да има модерна база, чрез която да създава свои добри играчи.  Не съм си представял че отборът,  не е компания за покупка  и продажба на футболисти. Ако не бъде изградена модерна база, клубът не може да постигне стратегически успехи в бъдеще.
- Инвестицията в тази база е сериозна. Очаквате ли бърза възвращаемост?
- Винаги съм работил моето проекти да имат бърза възвращаемост. В случая с Ботев тя е средносрочна, но се компенсира с любовта на феновете и радостта от постигнатите победи.
-Зависими ли са футболните клубове от политическата ситуация в страната?
- Футболните клубове са дотолкова зависими от политиката в страната, доколкото бизнесът на техните собственици би могэл да зависи от тези процеси. Политическата обстановка в България трябва да се нормализира. Това ще се отрази положително на спорта и в частностт на футбола. Нито един от бизнеса, едър или по-малко едър няма интерес и потребност от нестабилност в държавата.
- Каква е вашата програма за развитието на Ботев?
- Моята цел е Ботев да стане водещ клуб в България. Да бъде основа за националния отбор, база за развитеена на млади футболисти. Следващата ни голяма цел е изграждането на стадион "Христо Ботев" за който поех ангажимента да бъде построен за две години. След като бъде завършен на него ще могат да се играят не само мачове от европейските клубни турнири, а и официални срещи на националния отбор на България по футбол.
- Как работите с общината за постигането на този проект?
- Благодаря на кмета и на общинския съвет на за помощта и проявеното разбиране. От тяхна страна не срещаме никакви пречки, напротив  съдействат ни в постигането на целите ни.
- Да разбираме ли, че вашата идея е в бъдеще в мъжкия отбор на Ботев да играят повече негови юноши?
- Разбира се. Нашите цели и амбиции са в близките дни от школата да излязат добри футболисти, която да заиграят в мъжкия отбор
-Коментирайте подмятанията на конкурентите си, че  с пари всичко може да се постигне?
- Ни имаме имаме амбиция и вяра. Разбира се без пари няма как да се случи
- Реално ли е Ботев да се бори за титлата в това първенство?
- Аз  вече казах, че Ботев е готов да титлата. Има и други силни отбори, тъй че няма да ни бъде никак лесно. Не искам да обременявам футболистите, с преследването на шампионската титла на всяка цена. Първенството и с друга формула и ще проличи кой е най-добре подготвен.
- Според вас настоящото първенство интересно ли е?
- Доста по-интересно е от това през миналата година. Силите на повечето отбори са изравнени, намялаха външните фактори на влияние.По-изравнено и солно
-Не е ли голям дисбаланса между водещи клубове и другите и това пречи ли на финансовия феърплей?
- Формулата за финансовия феърплей от всички трябва да се приема и спазва от  всички. Тази година има по-различни условия от миналата  години. Отговорността на футболните собственици е голяма в тази насока?
- Ще успеете ли да изградите стадион "Христо Ботев" за две години?
- Няма да ни бъде лесно, тъй като по време на строителството, ще трябва да домакинстваме в официални срещи. Ще направим необходимата организация за това и мисля, че ще се справим. Дадохме дума и пред феновете за това.
- Не са ли все  още малко модерните бази по футбол в България?  Футболните шефове, които градят сякаш са бели лястовици.
- Малко са и за това всеки който изгражда модерна база, трябва да бъде поздравен. Аз адмирирам това, което правят Гриша Ганчев в Ловеч и Кирил Домусчиев в Разград. Биз желал повече такива собственици стратегически отбори А не  като други, което  с търговски трикове правят отбори за по-една година, привличайки чужденци, а след това ги отпращат.  Ние не следваме тази политика. За това и шампионската титла не ни е самоцел.
- Вашият коментар за писмото за Газпром, което изпратиха футболните клубове до правителството?
-  Не смятам, че решението за това как  Газпром влага пари в нашия футбол, трябва  да се налага за българска страна. Те могат сами да решат, кой да спонсорират. Ако водя преговорите, ще ги остава те да решат.
- Има ли вариант да се повтори ситуацията от лятото, когато Левски поиска Станимир Стоилов и в крайна сметка треньорът да напусне Ботев?
- Всички договори са подписани и могат  могат да работят само в случаи, че треньорът или човекът не иска да ги спазва. Те са за такива ситуации. Със Станимир Стоилов имаме еднакви цели и разбиране  за развитието на отбора. На него  му е по-комфортно в Ботев, отколкото в Левски.