Безакцизни цигари на стойност 11 000 лв и тютюн за близо 5 000 лв иззеха при акция за противодействие на контрабандата, служители на Трето РУ. За това информираха от ОД МВР Пловдив.

След придобита оперативна информация за предстояща сделка с акцизни стоки без бандерол, криминалисти от Трето РУ задържали в момент на покупко- продажба, двама мъже- продавач и търговец. На улица "Петър Шилев" при предаване на 20 стека цигари с марката "Карелия Блу" унифомените задържали 30- годишния купувач. Последвала проверка в жилище, обитавано от 32- годишния продавач, който е криминално проявен по линията.

При претърсване в дома му на улица "Велико Търново" 8, разследващите открили 55 стека с марките "Давидоф", 98 стека цигари "Карелия блу" и 16 стека син "Уинстън". Откритите и иззети късове нелегални цигари са 37 800 броя.

Малко по- късно същия ден при проверка на имот в "Шекер махала", в който живеела 23 годишна жена, е открит около 30 килограма безакцизен тютюн, който бил нарязан на ситно.

Лицата са задържани в ареста за 24 часа по ЗМВР, а работата по започнатите бързи производства продължава под надзора на Районна прокуратура Пловдив.