НС на БСП одобри водачите на листи за предстоящите парламентарни избори. 19 региона остават със същите водачи, а 7 области са с нови водачи.

В 4 от избирателните райони има размествания на водачите - Враца, Кърджали, Смолян и Варна.

 

Благоевград - проф. Георги Михайлов  

Бургас - Петър Кънев  

Варна – Корнелия Нинова  

Велико Търново - Явор Божанков  

Видин - Филип Попов  

Враца – Александър Симов  

Габрово - Крум Дончев  

Добрич – Димитър Данчев  

Кърджали – Велизар Енчев  

Кюстендил – Бойко Клечков  

Ловеч - Ирена Анастасова  

Монтана - Атанас Костадинов  

Пазарджик – Драгомир Стойнев  

Перник - Стоян Мирчев  

Плевен - проф. Румен Гечев  

Пловдив – проф. Иво Христов  

Пловдив - област - Манол Генов  

Разград – Елка Неделчева  

Русе - Крум Зарков  

Силистра - Вяра Емилова  

Сливен - Атанас Зафиров  

Смолян – Петя Михалевска  

София 23-и МИР - Христо Проданов  

София 24-и МИР - Георги Свиленски  

София 25-и МИР - Корнелия Нинова  

София - област - Иван Ченчев  

Стара Загора - Георги Кадиев  

Търговище - Кольо Милев  

Хасково – Владимир Маринов (АБВ)

 Шумен - Иван Иванов  

Ямбол - Кристиан Вигенин.

Националният съвет на БСП избра ново Изпълнително бюро по предложение на лидера на партията Корнелия Нинова със 152 гласа "за" и 2 въздържали се.

От членове на бюрото се освобождават водачите на листи за предстоящите избори. Целта е да се ангажират повече хора от партията, едни със законодателна работа, други с партийната.

Новите членове на ИБ на БСП се предлагат на регионален принцип, така че да покрият шестте района за планиране в страната.

Запазват се досегашните зам.-председатели и секретари на БСП. Националният съвет избра нов трети секретар – Стефан Бурджев.

Новите членове са:

 Генади Събков, Мездра, кмет от 2015 до 2019 г.на гр.Мездра, област Враца, преди това е бил 5 мандата заместник кмет. Общински съветник от БСП в ОС –Мезда. Член на НС на БСП,член на Областия съвет на БСП – Враца.

 Станислав Стоенчев, Сопот, Бакалавър начална и предучилищна педагогоика. Магистър по мениджмън на социалните органзации. Общински съветник от 2015 г. до момента в ОС – Сопот. 2016-2018 г. директор на дирекция социални и хуманитарни дейност в община Сопот. Председател на ОбС на БСП – Сопот от 2016 г. до момента, член на НС на БСП, член на ОблС на БСП и ИБ на ОблС на БСП – Пловдив област, член на НС на МО в БСП и ОБ на НС на МО в БСП. Зам.-предсдател на общински съвет в община Сопот и предесдател на Комисията по образование,  култура и здравеопазване на община Сопот.

Таско Ерменков, София, доктор в областта на техническите науки. Завършил е Московския държавен институт по Международни отношения. Икономист, владее английски, немски и руски език. Народен представител от 2013 до 2021 г. Специалист в областта на енергетиката.

Георги Гьоков, Стара Загора, Завършва висше образование в Техническия университет в Габрово „Васил Априлов”, специалност Технология на металосторенето и метолорежещи машини. Народен представител от 2013 до 2021 г. Член на ОблС на БСП – Стара Загоря, член на НС на БСП, член на Общински съвет на БСП Стара Загора.

Емил Хумчев, Златоград, член на БСП от 2006 г.4-ти мандат Общински съветник от община Златоград. Председател на Общински съвет на БСП – Златоград, член на Областен съвет на БСП – Смолян. Член на НС на БСП. Завършва Югозападния университет в Благовеград, специалност туризъм.

проф.д-р. Георги Йорданов, Пловдив, Завършва дентална медицина и здравен менджмънт. Дългогодишен директор на болници в Пловдив, два мандата директор на Окръжната болница, два мандата общински съветник, член на НС на БСП, зам-председател на Областния съвет на БСП – Пловдив област, народен представител.

Александър Горчев, Велики Преслав,от 2011 до 2019 г. е бил кмет на община Велики Преслав. До 2009 г. зам.-кмет на общината. Висше образование доктор на науките по история. Председател на Общинския съвет на БСП - В.Преслав. Директор на музея. Член на НС на БСП, зам.-председател на Областния съвет на БСП.