"Голяма част от тези анализи, които се правят в момента и решенията, които се взимат са именно в посоката на основната задача на това служебно правителство – честни, прозрачни и свободни избори. Мисля, че ще има мерки в тази посока". Това заяви в Пловдив президентът Румен Радев по повод провеждащият се при премиера Съвет за сигурност, предаде Радио Пловдив.
Дъжравният глава коментира и санкциите по закона „Магнитски“ към български лица. Той ги определи като прецедент за ЕС и допълни, че служебното правителство е длъжно да вземе мерки, ето какво още каза Румен Радев.

Президентът Румен Радев е на посещение в Пловдив. Той беше в Професионалната гимназия по хранителни технологии, където се срещна с дванадесетокласници, които днес се явяват на държавен практически изпит и разгледа лабораториите на учебното заведение.

Държавният глава проведе среща и с ученици от училищното радио и вестник. Младите журналисти го попитаха как е избрал да стане пилот и защо е решил да стане.


Следобед Румен Радев ще посети Центъра по технологии на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Той ще разгледа научните лаборатории на Центъра по технологии.

Румен Радев ще се запознае с възможностите на Центъра за специфични научни изследвания с потенциал за индустриално приложение в областта на молекулярните биотехнологии, биоматериали и биосензори.

Програмата включва срещи с ръководството и с младите учени. Предвидени са и дискусии.