Фадо е душата на Португалия, а Карминьо е провъзгласена за най-красивият глас на фадо! Ексклузивно автентично изживяване очаква Пловдив и гостите на града на 18 юни 2022 година. Античен театър ще посрещне певицата, която първо завладя родината си, а по-късно доби впечатляваща популярност в Бразилия и целия свят.

Мария Кармо Карвало де Андраде, както и истинското име на певицата позната на публиката си като Карминьо е най-разпознаваемият португалски артист. Албумите й достигат платинени тиражи, изнася концерти в цял свят, а страстните й синглите заемат водещи места в световни класации! Карминьо е момиче, което еднакво добре стои на кориците на музикалните и модни списания. В шеметната й кариера заслужено място ще намери и предстоящият концерт в Античен театър, Пловдив.

Карминьо и нейната група ще излязат на сцената в 19.30 часа за да потопят публиката в „саудаде“ -  трудно преводимата на друг език или музикален стил носталгия по любов… или по друг начин казано - ФАДО!

Карминьо е родена сред звуците на китари и напевите на фадо. Дъщеря на известната певица Teresa Siqueira, тя започва да пее пред публика на дванадесетгодишна възраст. Следват предложения за запис, но тя отлага за няколко години, осъзнала, че пеенето изисква зрелост, която все още не притежава.

Завършва образованието си със специалност „Маркетинг и реклама”, пътува в цял свят, като участник в различни хуманитарни мисии и натрупала опит се завръща в Лисабон, решена да се отдаде изцяло на артистична кариера.

Дебютният й албум "Fado"  е абсолютна сензация! Годината е 2009-та – тиража му е достига платинен статус, а на британското списание "Songlines” го поставя под номер едно в годишната си класация!

Следват още четири супер успешни албума, концерти в цял свят и първи места в класации. Живота разкрива Карминьо като смел и задълбочен артист, който никога не забравя корените си и използва музикален език с вековна история, но разбираем и за нейното поколение.

Концертът се осъществява с подкрепата и партньорството на община Пловдив, организатор Blue Hills Evens и е част от форума Music of the Ages.

Ден преди шоуто на Carminho ще ви предложим още едно страстно музикално изживяване - очаквайте детайли за концерта на 17 юни 2022 г. (петък), отново в Античен театър, Пловдив! От сега можем да кажем – ако сте почитател на огнените ритми – запазете уикенда 17 и 18 юни 2022 г. за топли емоции в Пловдив! Оле!

 

Билети, на цени от 65 до 40 лева, в системата на Eventim.