Бившият служебен премиер и бивш министър на отбраната в кабинета "Петков" Стефан Янев обяви новия си политически проект. Той е наречен „Български възход". Събранието за учредяването му ще се състои на 5 май.
poster
"За никого не е тайна, че страната ни се намира в дълбока криза. Криза, която намира своите проявления във всяка една сфера от обществено-икономическия живот", пише той в публикацията си и допълва, че страната ни е изправена пред демографска катастрофа, "която се явява основна заплаха за националната ни сигурност, застрашавайки самото физическо съществуване на българската държава", са казва в обръщението му във Фейсбук.

Според него има сериозни проблеми в икономиката, социалната система и здравеопазването. "Корупцията е пуснала дълбоки корени в политическата и икономическата система на страната. Корупционната среда подкопава политическата ни система, устоите на нашата демокрация, като я прави неработеща и неефективна", добави още Стефан Янев.

 

В същето време представители на леви организация съобщиха, че се създава Антифашистка коалиция. 

Предстивителите на движение „Че Гевара“,Безсмъртният полк дискусионен клуб за леви идеи „Георги Кирков“ – Казанлък, движение на русофили „Петко Войвода“, Движение „Русофили“ – Казанлък  ще бъдат сред неговите уредители. В обръщението си към българския народ те са категорини че светът има нужда от мир, а не от фашизъм, кйто води кръвопролитна война срещу Русия и останалия прогресивен свят.

Призоваваме всички честни и горди българи да загърбят своя страх и смело да се възправят срещу опитите за измама, за лъжа, за оскверняване на истината, с които САЩ, Великобритания, ЕС и НАТО ни задушават ежедневно чрез своите медии и чрез своите специализирани и военизирани държавни и граждански структури, са казва още в обръщението им.