Галерия "Аспект" ще бъде домакин на авторския фотографски проект на Димитър Несторов – „Портрети на художници“. 
Той  изгражда концепцията си, изхождайки от идеята, че творецът  се представя чрез своите творби и в съзнанието на публиката той се асоциира основно с тях. Малко хора реално разпознават лицата на авторите, затова и целта на експозицията е да обърне възприятието и да покаже портретите на творците. Проектът е колкото творчески, толкова любопитен и познавателен и дава възможност на любителите на изобразителното изкуство да видят своите любими художници от друг ъгъл - в центъра на творбата, а не зад нея.
Изложбата се открива на 18 май, сряда, в 18.00 часа и ще може да се види до 30 май. Всички фотографии се продават.

Димитър Несторов е роден в Хасково през 1963. Магистър по математическо моделиране и изкуствен интелект от СУ, артистична фотография от АМТИИ Пловдив. Работи като CIO в голяма българска компания.
Снима портрет, акт и композиция с черно-бял филм повече от 30 години, а след 2010 и улични сцени, портрети и пейзажи, използвайки най-съвременни цифрови технологии. Участвал е в и има отличия от няколко изложби в България и Европа, три самостоятелни изложби в София и Пловдив, множество публикации в периодичния печат и специализирани фотографски издания в България и Европа.