Проектът „Рок междучасие“ е нов в Културния календар на Пловдив. Той се провежда в кино „Еккоплекс“ с участието на ученици от средните училища в града под тепетата.  Целта му е да развива и популяризира музикалната култура и да насърчи младите хора да опознаят и обикнат българската рок музика. Затова и проектът включва събития, в които известни и обичани български изпълнители представят своята музика и разказват за пътя на създаването ѝ, записани в кино формат за излъчване на голям екран.

 Идеята е по този начин младите хора да бъдат провокирани да развиват своите музикални заложби и да се насърчи желанието им да се занимават с  музика и музикални форми.

Проектът на „Панорама -3000“ ООД се финансира от община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2022 година.  

Първата проява от програмата,която даде старт на проекта, се проведе на 19 май . В нея взеха участие учениците от Националната търговска гимназия в Пловдив, на които бе представен музикален филм за творчеството на рок – група „Фактор“. Още със старта на проекта, интересът на учениците беше голям, залата препълнена, а голямата изненада бе, че фронт-менът и мениджър на групата Веселин Тодоров – бас, китара, вокал, композитор, откри събитието.

„Рок междучасие“ продължават до 30 юни в кино „Еккоплекс“ Пловдив.

В понеделник 23 май  ще се излъчат още две прожекции в 9.00 ч. и 11.00 ч. Ще присъстват учениците от СОУ „Св. Софроний Врачански“, популярно и като „60 – класното училище“ в район Тракия. Поради големия брой ученици, прожекциите ще са две.

Проектът „Рок междучасие“ е насочен само към  учениците от средните училища на град Пловдив и по тази причина няма свободен достъп за граждани.