Нова практическа база с 6 ателиета към Националната гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив бе открита днес на церемония с прерязване на лента. В базата ще практикуват специалностите „Декор“, „Художествено осветление“ и „Бутафория“. Помещенията бяха предоставени на училището по предложение на кмета Здравко Димитров и с решение на общинския съвет в града. Те се намират на втория етаж на сградата, в непосредствена близост до детската площадка в Цар Симеоновата градина.

„Пожелавам ви да ползвате базата с удоволствие и да имаме повод да се събираме тук, за да празнуваме вашите успехи. Ще се радвам след време да ме срещне някое дете и да ми каже, че е учило тук“. С тези думи кметът приветства учениците и преподавателите на гимназията и подари на училището икона на Света Богородица, която да ги закриля.

Директорът Николай Томов благодари за съдействието на градоначалника и поясни, че благодарение и на бързите действия на общината ремонтът не е надвишил 50 000 лева. Средствата са от собствения бюджет на училището. В момента там се обучават 239 ученици.

За откриването бе отслужен молебен за здраве. На церемонията присъстваха председателят на Общински съвет Пловдив инж. Александър Държиков, заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов

По повод Международния ден на детето – 1 юни учениците от гимназията, заедно със свои връстници от НУМТИ „Добрин Петков“, бяха подготвили и детски празник. Малчуганите от детската площадка ги очакваше спектакъл, рисуване върху глинени фигурки и сценичен грим на любим приказен герой.