Цял звезден отбор от спортисти се събра за награждаването на първенството по мини-футбол в район „Източен“. Събитието бе организирано от кмета Иван Стоянов и се проведе в модерната спортна база „Атрима“.

В турнира взеха участие младежи от  на училищата и професионалните гимназии от района. Те бяха разделени на две групи – от 5-7 клас и от 8-12 клас. 
На младежите бяха връчени награди на за 1, 2 и 3 място, както и за голмайстор. 
Сред звездите, които награждаваха победителите на първенството бяха  Димитър Илиев - двукратен носител е на отличието Футболист на годината, Атанас Узунов – бивш международен съдия, Атанас Пашев - бивш футболист на „Ботев“-Пловдив и националния отбор, Марчо Дафчев - състезател на „Локомотив“-София и „Ботев“-Пловдив, Костадин Костадинов -  легендарен състезател на жълтия отбор, Димитър Палазов – директор на ДЮШ „Локомотив“, Данаил Бачков – треньор на „Спартак“, Николай Димитров – треньор на „Марица“, Веселин Марчев и Апостол Попов – футболисти на „Марица“ .
„В залата присъстват доста талантливи футболисти, надявам се някои от тях да станат като футболните легенди, които са тук и уважиха нашия турнир“. Така Иван Стоянов се обърна към учениците, взели участие в мачовете вчера.
Районният кмет сподели, че винаги е имал слабост към футбола, бивш играч е и дори към днешна дата посещава терена всеки четвъртък с приятели.
Безапелационните победители в групата от 8-12 клас, които демонстрираха най-завидни умения и грабнаха първото място, са учениците от ПГСАГ „Архитект Камен Петков“. Наградата за голмайстор получи момчето, вкарало 4 гола за два мача Иван Кръстев, също ученик в гимназията по архитектура.
Вторите най-добри бяха спортистите от ПГТ „Асен Златаров“, а трето място получиха от ПГТСТ „Гоце Делчев“.
В групата от 5 до 7 клас, най-добре се изявиха момчетата от СУ „Найден Геров“.  Мустафа Методиев, от същото училище, получи специален приз за голмайстор, след като вкара 8 гола и спечели сърцата на присъстващите.
На второ място се класира отборът от ОУ „Васил Левски“, на трето от СУ „Симон Боливар“.
Кметът Стоянов лично награди младите надежди на пловдивския футбол. Турнирът завърши с емоционален финал под звуците на българския химн. 
Учителите и съдиите изразиха добрите си впечатления и поздравиха район „Източен“ за професионалната работа.