С великолепен празничен спектакъл ОУ „Св. Климент Охридски“ в с. Скутаре отбеляза 140 години от създаването си. Тържеството започна с посрещане на училищното знаме и химните на България и на Европа.

Залата на читалище „Светлина 1927“ бе препълнена от жители и гости, сред които кметът на община „Марица“ Димитър Иванов, зам.-кметът Анелия Симеонова, кметът на с. Скутаре Стоян Добрев, областният координатор на Синдиката на Българските учители за област Пловдив Петранка Калоферова, ръководителят на отдел „Образование“ в община „Марица“ Димитрина Стойчева и директорът на училището Петър Славков.
„Днес ОУ „Св. Климент Охридски“ чества 140 г. от създаването си. Има нещо величествено в това да основеш училище, да вградиш в него мечтите си, да му вдъхнеш неповторим дух, всичко това да превърнеш в традиция и най-трудното – с любов да я предадеш на поколенията – да развиват, пазят и продължат делото. Такова благородно дело е нашето училище“, изтъкна в речта си директорът на ОУ „Св. Климент Охридски“ Петър Славков.
Той изказа признателност на кмета на община „Марица“ Димитър Иванов за безрезервната подкрепа, която му е оказвал през годините.
„Има един човек в залата, който ми е помагал още от първия ден, в който поех директорския пост в училището. Този човек ми подаде ръка, благодарение на неговите усилия и съдействие, училището бе реновирано, бяха подменени подовата настилка в сградата, плочките и стълбите в двора, бе изградена нова мултифункционална спортна площадка за учениците. Искрено, с ръка на сърцето, благодаря на кмета на община „Марица“ Димитър Иванов. Радвам се, че работим заедно“, обяви Славков и залата гръмна в аплодисменти.
„Благодаря за овациите, но те не са за мен, а за нашите прекрасни деца, за нашите таланти – те го заслужават“, отбеляза кметът. 
Той благодари на директора на училището за високата оценка и приветства всички за празника.
„За мен е чест и удоволствие да съм днес сред Вас и да споделя 140-ия юбилей на ОУ „Климент Охридски“ в с. Скутаре. На Вас г-н Славков и на Вашия задружен екип желая здраве, търпение и вдъхновение, за да учите и възпитавате нашите деца, така че един ден да се гордеем с тях. В мое лице винаги ще имате подкрепата на общинското ръководство“, заяви Димитър Иванов.
На учениците той пожела да се вслушват в съветите на своите преподаватели и родители.
„Уважавайте и ценете Вашите учители и усвоявайте уроците, които те Ви преподават, защото знанието и трудът са формулата за Вашия успех в живота. Вие сте бъдещето на България, всички ние разчитаме на Вас и много Ви обичаме“,  обърна се към децата кметът на община „Марица“.
Той припомни последните 2 години, които преминаха под знака на световната пандемия и изрази надежда, че този труден период вече е приключил.
„Мили хора, надявам се да не се връщаме към всичко, което преживяхме през последните 2 години. Желая Ви от сърце крепко здраве, много късмет и нека всички ние да сме по-смирени и добри един към друг, за да се радваме на щастливите моменти в живота, като този чудесен празник. Честит юбилей на ОУ „Климент Охридски“, честит празник на с. Скутаре“. С тези думи Димитър Иванов завърши поздравлението си сред бурни ръкопляскания.
Преди началото на тържеството той поднесе по една червена роза на всички учителки в ОУ „Св. Климент Охридски“, а за 140-годишния юбилей подари красива табела, на която върху бял фон със златни букви е гравирано името на училището.
Официални приветствия по повод годишнината отправиха и областният координатор на Синдиката на Българските учители за област Пловдив Петранка Калоферова, кметът на селото Стоян Добрев и бившата възпитаничка на ОУ „Св. Климент Охридски“  Божана Михайлова.