В два пловдивски парка - "Лаута" и  Младежки хълм  ще събират пластмасовите и алуминиеви опаковки разделно. Поставиха там  30 съда за разделно събиране в паркова зона,и два огромни Шишеяда, арт инсталация за разделно събиране на пластмасови бутилки. Те  ще останат там за постоянно, като част от кампанията “Искам да съм полезен…Рециклирай ме!”, насочена към повишаване нивата на рециклиране, която дава възможност на гражданите да видят резултата от рециклирането

Поредната крачка към това Пловдив да се превърне в по-чист и по-отговорен град, направиха от сдружение “BG Бъди активен”, които вече повече от четири години работят в посока да спомогнат за това пловдивчани да сътворят сами своя образцов Град #БезОтпадъци. Чрез различни кампании, активистите от сдружението си партнира с граждани, организации и администрация за изграждане на активно и отговорно гражданско общество.

През изминалата седмица, сдружението активно работи в посока подобряване на нивата за разделно събиране в Пловдив, а едно от задължителните неща за това е да има достатъчно съдове за разделно събиране, които да могат да се използват от гражданите. Именно за това, “BG Бъди активен” ангажира местните власти в редица кампании, чрез което отправя апел към тях за по-адекватни действия и инфраструктурни промени.