Управителят на МБАЛ  "Свети Мина" проф. Петър Петров да бъде освободен от поста. Това предложение е внесъл в извънреден порядък на утрешнията сесия на Общинския съвет на града кметът Здравко Димитров. Мотивите за това решение е конфликт с по-голямата част от екипа на здравното заведение.

На 18 май председателят на КТ „Подкрепа” в Пловдив Атанас Кръстев е изпратил писмо до Общината, относно проблем между ръководството на лечебното заведение и персоналът. Голяма част от служителите в болницата – здравни и нездравни служители са изразили готовност да напуснат, което се отразявало негативно на дейността на лечебното заведение.


Здравната комисия към Общинския съвет пък е провела заседание на 1 юни.. На нея са били поканени служители, представители на Общината и КТ „Подкрепа. Станало ясно, че вече повече от година отношенията между директора и персонала не се подобряват въпреки постоянните опити за това, а се задълбочават негативно още повече, което влияе на целия микроклимат в МБАЛ „Св.Мина”. Директорът на болницата проф. Петър Петров е заявил, че проблемите ще бъдат изгладени и персоналът няма да напусне.

Въпреки това се взима решение договорът на управителя  да бъде прекратен и да бъде назначен временен управител. На следващия ден се изслушват и двамата кандидати за поста – д-р Емил Караиванов, който е зам.-управител, както и Мария Горчева - финансов експерт от 10 години в болницата. Тя ще бъде   назначена за временон шеф до провеждането на конкурс за нов началник.

"Искат да ме махнат хора от закулисието в община Пловдив, които не са доволни, че през последните две години болницата е на печалба и има резирз от 500 000 лева. Знаете в  какво тежко състояние я поех и как я изправих на крака", коментира проф. Петров.