"Ботев" (Пловдив) стартира днес  лятната си подготовка с група от 22-ма футболисти на базата си в Коматево. В заниманието под ръководството на старши треньора Азрудин Валентич се включиха всички здрави футболисти, както и каращият проби Хуго Бернард, който е ляво крило.

"Канарчетата" ще тренират до събота в Пловдив, а в неделя заминават на подготвителен лагер в Бурдур, Турция, където  ще тренират в продължение на две седмици.

По време на лятната подготовка ботевистите ще изиграят общо три контролни срещи. Две от тях ще бъдат в южната ни съседка, а третата ще бъде на базата в "Коматево".

По-късно с отбора подготовка ще стартират националите на "канарчетата". Младежките национали Атанас Чернев и Християн Славков ще се присъединят към отбора на 14-ти юни.

На същата дата към тренировките на пловдивчани ще се включи и Реда Рабей, който се възстановява от операция. Капитанът на тима Тодор Неделев ще поднови тренировките след участието си в Лигата на Нациите на 21-ви юни.

Ето и групата на Ботев на първата тренировка:

Георги Аргилашки, Хидайет Ханкич, Мартин Панев, Виктор Генев, Димитър Тонев, Па Конате, Дилан Мертенс, Джеймс Етоо, Антоан Бароан, Самуел Супрайен, Мохамед Брахими, Самуел Акере, Точукву Нади, Хуго Бернард, Момо Туре, Емануел Току, Николай Минков, Станислав Работов, Рой Херман, Джаспър ван Хертъм, Бисер Бонев, Монир ал Бадарин