Българският национален отбор показа мъжка игра, характер и борбеност и завърши 0:0 като гост на Грузия броени часове след ужасяващия инцидент в столицата Тбилиси. Въпреки огромния шок, който футболистите и щабът на тима ни преживяха и въпреки загубата на основни футболисти, нашите спряха устрема на грузинците и заслужиха поздравления за сърцатите си действия.

Над 50 хиляди зрители на стадион „Борис Пайчадзе“ демонстрираха съпричастност към Тодор Неделев, който днес бе изведен от интензивното в местната Университетска болница и аплодираха полузащитника в осмата минута на мача. Българските национали пък излязоха на терена с фланелки с лика на съотборника си.

Двубоят стартира с масиран натиск на грузинците, който обаче не доведе до сериозни опасности пред нашата врата. През първата част избраниците на Георги Иванов умело неутрализираха всички опити на домакините да атакуват през фланговете и добре затваряха пространствата, като особено впечатление направиха централните защитници Божидар Чорбаджийски и Пламен Гълъбов, стартирали в тандем за пръв път за националния ни тим. В центъра Георги Костадинов и Андриан Краев противодействаха на агресивните грузинци, а Илиян Стефанов бе поставен редом с център-нападателя Атанас Илиев.

През второто полувреме тактическото надиграване продължи, но България също създаде няколко опасности. Най-активен бе младият Мартин Минчев, чийто пробиви по левия фланг неколкократно причиниха суматоха в отбраната на домакините. При най-сериозния шанс за отбора на Вили Саньол пък първо Гълъбов изчисти пред вратата, а секунди по-късно капитанът Николай Михайлов брилянтно отрази удар с глава.

В крайна сметка въпреки всички проблеми, струпали се върху националния ни тим, България излезе с чест от последния си мач в Лигата на нациите.

През септември нашите приемат Гибралтар, а в последния си мач гостуват на Северна Македония.