Известният състезател във  Формула 1 Дейвид Култард ще вдигне адреналина на любителите на високите скорости с невероятно шоу в Пловдив. Това стана ясно на днешната пресконференция на известния шотландски състезател, в която участие взе и кметът на града Здравко Димитров. Събитието ще се проведе на 25 юни на Гребния канал, като освен демонстрация на болида на "Red Bull" ще има дрифтове с други състезателни автомобил и джетове и богата музикална програма.

Билетите за седящите места на събитието са по 50 лв. за възрастни и деца над 12 години и 30 лв. за деца под 12. Правостоящите ще влизат безплатно. Има и VIP места, които струват 150 лв.

Известният пилот, който има 13 победи във Формула 1 с отборите на "Уилямс" и "Макларън", завърши кариерата си в тима на "Ред Бул" през 2008 г., когато беше заменен от Себастиан Фетел.

Култард  е  и главен герой във филмова продукция, която ще се снима два дни в Пловдив. В нея той си партнира с популярния пловдивчанин Слави Панайотов, по-известен с YouTube канала си The Clashers, както и с Red Bull атлетa Тихомир Иванов. Режисьор на лентата е Иван Москов от продуцентска къща Beardfrost, а целият проект се осъществява със съдействието на община Пловдив. Това ще постави града в орбитата на Ню Йорк, Маями и Кейптаун, където преди това са създавани такива продукции.

Заснемането  ще започне на 24 юни на бул. "Васил Априлов" в 6,30 сутринта и ще продължи до 25 юни. По време на часовете на създаването на кадрите за кратко ще бъде ограничавано придвижването по булевардите Васил Априлов", "Руски", "Княгиня Мария-Луиза", „Цар Борис ІІІ Обединител“, "Копривщица" , в Стария град и край Гребната база.

"Чувствам се фантастично в Пловдив! Тази сутрин пристигнах. Още не съм имал възможност да разгледам града, но съм сигурен, че ще заснемем уникални кадри", заяви Култард. Той изрази надежда да му остане време и да се наслади на нощния живот в града. За шоуто в Пловдив шотландецът ще използва гуми за суха настилка. Един от болидите, които ще шофира в Града под тепетата, е спечелил 12 състезания във Формаля 1 с пилотите Себастиан Фетел и Марк Уебър.

Култард запозна лично кмета на Пловдив Здравко Димитров с мощните машини. Той заяви, че максималната скорост, което е постигнал като пилот във Формула 1, е била 360 километра в час на състезание в Италия.
"Поздравявам Дейвид Култард с добре дошъл. Правейки този филм, той става част от Пловдив. Един великолепен град, с много история, заряд. Пловдив е и спортен град – оттук са Стефка Костадинова, Христо Стоичков и много големи спортисти", заяви кметът Здравко Димитров. Той добави, че е любител на Формула 1 и е бил на състезанието в Истанбул преди 4 месеца. Кметът призова пловдивчани да се насладят на предстоящото шоу.