На 25 сигнала за произшествия са реагирали през изминалото  денонощие пловдивските огнеборци. Ликвидирани са 10 пожара, от които с преки материални щети са 3.  В останалите 7 случая екипи на пожарните служби са гасили пламнали сухи треви, храсти, листна маса и отпадъци.  Извършени  са 8 аварийно-спасителни и помощни операции, от които оказване на помощ при спасяване, катастрофа с транспортно средство и техническо съдействие от служители на сектор СОД.
На двама души- баща и син, е оказана медицинска помощ в болнично заведение, след като са се нагълтали с дим при пожар. Вчера следобед огнеборци от Трета служба са били вдигнати по тревога от сигнал за горящо заведение за бързо хранене в центъра на село Радиново. Огънят тръгнал от кухнята, а най- вероятната причина е късо съединение.Щетите- унищожени мебели и около 100 кв. м опушени стени. Само бързата намеса на огнеборците е спасила сградата и намиращ се в близост до нея навес.  65- годишен мъж и неговия 41- годишен син се опитали да гасят огъня до пристигането на огнеборците, но се надишали с токсичните пари и дим , което е наложило оказването на медицинска помощ. 
Огнеборци от Първомай са гасили бали с фураж в землището на село Искра. 
С бързата си реакция пожарникарите са успели да спасят 55 декара със земеделски посеви и над 40 бали. Сигнал за горящ покрив на помощна постройка в с. Калояново вдигна по тревога и огнеборците от Хисаря. Малко след 21 часа снощи собственик на имот, потърсил специализирана помощ, след като пламнала ектрическа скара. Огънят бързо обхванал дървена конструкция, но тъй като наблизо се намирала постройка със складирани кожи на рула, лепила и дърва се наложило предислоциране на  пожарни автомобили от Пловдив. Щетите са имуществени, а полицията в Хисаря ще уточнява причините за произшествието.