Днес в по-голямата част от страната денят ще започне с предимно слънчево време, прогнозираха от Meteo.bg. По-значителни увеличения на облачността ще има над северните и крайните южни райони, но само отделни места там ще превали дъжд. Около и след обяд над Западна България от запад облачността ще се увеличи и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, в отделни райони има условия за значителни количества и градушки. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София около 25°, в Пловдив - 28°.

Над планините ще е предимно слънчево, около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи, главно в масивите от Западна България, придружени с гръмотевици. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 11°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, над северното крайбрежие с временни увеличения на облачността. На отделни места там ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максимални температури: 25°-28°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 57 мин. и залязва в 21 ч. и 5 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 7 мин. Луната в София залязва в 1 ч. и 33 мин. и изгрява в 15 ч. и 14 мин. Фаза на луната: един ден след първа четвърт.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и няма да се променя съществено.