72 –годишният пенсионер Владимир Докторов е новият председател на БСП в пловдивския район „Източен“. Той бе и единственият кандидат за поста, след като Националният съвет наложи пълен отчетно-изборен цикъл в Пловдив, за да смени критичното към Нинова местно ръководство. Скандали не липсваха и днес, а поводът стана решение на работната група, назначена от „Позитано“ 20 да проведе кампанията. То бе оповестено в началото от Пламен Червеняков, ръководител на организационния отдел и член на въпросната групата. Той предложи на делегатите на конференцията да отстранят от заседанието инж. Йордан Василев – досегашен председател на районната структура и общински съветник, с аргумент за решение, взето от работната група на заседание снощи. Въпросното решение гласи, че работната група сваля политическо доверие от общинските съветници, заради новото име на групата в Общинския съвет - „Автентична лява БСП“. На 42-годишният Йордан Василев бе отказано да даде обяснение, а Червеняков заяви императивно, че дискусия не се предвижда и няма да допусне такава.

В процедурата за обсъждане на номинациите Василев успя все пак да вземе думата и посочи, че новото име на групата връща БСП към автентичните й корени и политика, а групата съветници не напуска партия. „Причината да се наречем „Автентична лява БСП“ е продиктувана от това, че искаме БСП да не отстъпва от червените си линии. Защото няма как да обясним защо изнасяме оръжие за Украйна, защо отстъпихме по темата със Северна Македония, защо участваме в кабинет, който изгони 70 руски дипломати“, заяви Василев. Водещата на конференцията го прекъсна, като подчерта, че дневният ред не предвижда обсъждане на политиката на партията, а само избор на органи.
Всичко това се случи под благовидния поглед на организационния секретар и депутат от Варна Борислав Гуцанов. Правеше впечатление и групата от десетина охранители пред клуба, незнайно защо повикани. След почивката за гласуване Гуцанов взе думата, за да отчете успехите на правителството в социалната сфера и да опровергае обвиненията за оръжието с краен получател Украйна и обтегнатите до крайност отношение с Русия. „Ние бяхме против“ не е сериозен аргумент, защото геополитическият вектор определя бъдещето ни днес. Ако я няма България, няма да има и социална политика. Толкова ли е трудно да се проумее, че хората вече не вярват на тази демагогия?“, коментира Йордан Василев.