С благодарност за проявения професионализъм в работата, започна дежурството на огнеборците от Асеновград днес.
 „Професията и трудовият ми стаж са свързани със строителство и експлоатация на високоволтови ел.уредби и мога да преценя високото майсторство на служителите Ви и Ви моля да предадете моята благодарност за отличната работа!“- пише в свое писмо инж. Георги Попов.  Писмото е адресирано до началника на районната служба- гл. инсп. Величко Бришимов.
Малко преди 20.00 часа на 7-ми юли бдителни съседи забелязали да излиза гъст дим от жилище на улица „Цар Освободител“ в Асеновград и веднага позвънили на тел 112. По преценка на колегите от оперативния център на място мигновено са изпратени два екипажа огнеборци. Причината за пожара е късо съединение. Благодарение на професионализма на огнеборците от РСПБЗН Асеновград пожарът е локализиран за броени минути, а щетите са  минимални.
Благодарността към нашето огнено семейство е за пожарникарите: Николай Вълканов, Милко Милев, Васил Маринов, Добромир Панев и Калин Боруков и дежурната смяна в оперативен център- инспекторите Александър Колев, Георги Георгиев и Васил Керезиев.