С откриване на ретроспективна изложба на известния художник Ангел Гешев Градската художествена галерия обогати началото на Есенния салон на изкуствата в Пловдив. Десетки почитатели и приятели на автора, представители на артистичните среди се събраха в Залите за временни експозиции (ул. “Княз Александър I”№15), за да го поздравят за експозицията, в която са подредени емблематични за творчеството му произведения.
С изложбата Ангел Гешев отбелязва своята 60-та годишнина. Художникът беше приветстван и лично от заместник-кмета на Пловдив по култура, археология и туризъм Пламен Панов, който му пожела да радва почитателите на изкуството с още много прекрасин творби. В словото си при откриването директорът на Градската художествена галерия Красимир Линков подчерта:
“Трябва да си много широко скроен, за да хвърлиш мост между глаголическия знак и китайския символ за огън. Да смесиш традиционни и съвременни техники, да живописваш с графичен език. Трябва да си с богата култура, за да намериш мярката и да се изкажеш разбираемо. Трябва да си добър слушател на притчи, но и добър разказвач на приказки.”
Изложбата може да се разгледа до 22 септември.