В уютната обстановка на Балабановата къща в Стария град вчера се състоя предпремиерна прожекция на новия документален филм „Сто години хвърча по камъните”. Филмът е финансиран от Община Пловдив и ОИ "Старинен Пловдив" и се посвещава на 100 години от рождението на Атанас Кръстев. Прожекцията бе предназначена за пловдивските медии, бивши и настоящи служители на ОИ „Старинен Пловдив“ и приятели на Начо Културата. На нея присъстваха заместник-кметът Пламен Панов, директорът на ОИ «Старинен Пловдив» доц.д-р Елена Кантарева – Дечева, голяма част от екипа на института, някои от тях работили и по времето на Начо - човекът, който възроди старинната част на Пловдив и я превърна в дом на артистичния и творчески дух. Сред гостите бяха и Иван Шишков – племенник на Начо Културата, Рени Шишкова – галерист на "Червеното пони", Русалия Кирова – балерина, съпруга на Димитър Киров. За творческия процес по създаването на филма говори Йоана Буковска – Давидова, като представител на творческия екип, автор на сценария, заедно със Станислава Калчева и креативен продуцент. Продуцент на документалния филм е  АРС Диджитъл студио.

Официалната премиера на филма ще е на 17 септември, събота, на Римски стадион от 20.30 часа и е с вход свободен. При лошо време, прожекцията ще се състои в Епископската базилика на Филипопол. Събитието е част от официалната програма на „Празници на Стария град “, които тази година са под мотото „Врати във времето”. Изданието се посвещава на 100 години от рождението на Атанас Кръстев - Начо Културата.

Община Пловдив, Общински институт „Старинен Пловдив“ и АРС Диджитъл студио канят пловдивчани на прожекцията, за да си спомним заедно за Атанас Кръстев в деня на неговия рожден ден!