На 10 и 11 ноември на международна конференция в Пловдив, директори и учители от цялата страна, както и участници от държавите Малта, Румъния, Гърция и Италия, Р Южна Африка ще представят и споделят своите успешни истории и най-добри практики от въвеждането на проектно базираното обучение и иновациите в образователния процес. /10 ноември, 09.00 часа, официално откриване, зала: 2, кино Арена, Мол „Марково тепе“/.
Темата на конференцията е “Социално и емоционално образование, технологии и проектно базирано учене - цялостен училищен подход”. А специален фокус е поставен върху  трансформиращата сила на технологиите и представянето на иновативни методи за педагогическа работа.
На 10 ноември ще бъдат представени „Умения за иновации – СЕО, технологии и STEM” от г-н Луиджи Песина, представител на INTEL Corporation /09.35 ч./, Социално и емоционално образование като цялостен училищен подход – презентация на проф. Кармел Чефаи от Център за устойчивост и социално-емоционално здраве към Малтийския университет /10.10 ч./, а след това ще можете да видите вдъхновяващ пример за успеха на едно училище от Малта /10.45 ч./. Павел Червони, ръководител „Образование“ за Централна и Източна Европа на Google ще разкаже, за това как изглежда образователната трансформация /11.30 ч./, а представители на местната власт ще говорят за местните политики За образованието на бъдещето /12.00 ч./.
По време на конференцията ще има работилници с отворен урок от "Умения за иновации" – където учители и ученици от ПМГ "Проф. Емануил Иванов" – Кюстендил ще представят своите успехи. Ще бъде представен и методът RoBy – учене чрез игра и стратегии за промяна на микроклимата в класната стая, въз основа на игрови сценарий, както и работилницата „Климатична фреска“ - да учиш като на игра, която ще представи методи, които стимулират куража да бъдеш несъвършен и използването на насърчението вместо похвала в класната стая. /14:30-17:30 – Паралелни сесии в Дома на културата „Борис Христов“/.
Насоки за професионално развитие на учителите за проектно базирано обучение и STEM, както и примери от училищната практика за технологии с добавена стойност, също ще бъдат представени на конференцията /15.00 ч. зала: Голяма конферентна, етаж: 1, Дом на културата „Борис Христов“/.
На 11-ти ноември форумът ще започне с дискусия за дигиталната трансформация и устойчиво развитие с участието на Диян Стаматов, председател на Съюз на работодателите в системата на народната просвета в България (СРСНРБ), Асен Александров, председател на Сдружението на директорите в средното образование в Република България (СДСОРБ), Стефан Стоянов, заместник кмет “Образование, бизнес развитие и европейски политики”, Община Пловдив, Вяра Дукова, директор ПГКМКС “Акад. Благовест Сендов” – Варна. /09.15 ч., зала: 2, кино Арена, Мол „Марково тепе“/
От Министерство на образованието на Румъния ще представят Проект за средното образование в Румъния - ROSE: Ресурси за учители и педагогически съветници за развиване на социални и емоционални компетентности /10.00 ч./.