Едно от най-нашумялите европейски заглавия на годината – „Сянката на Караваджо“, режисиран от световноизвестния Микеле Плачидо пристига в Пловдив за Киномания. Фестивалът ще се проведе от 18 ноември до 4 декември на традиционното си място – в LUCKY Дом на киното. В рамките на малко повече от две седмици ще видим близо 20 от най-впечатляващите европейски и световни фестивални хитове от последната година.

В „Сянката на Караваджо“ - един от гвоздеите на програмата – ще видим световноизвестния актьор Микеле Плачидо не само на екрана, но и като режисьор на провокативното заглавие. Част от филма са също любимите на кинофеновете Луи Гарел и Изабел Юпер. „Сянката на Караваджо“ може да гледаме на 26 ноември от 18:30 часа.

Друга френско-италианска продукция, която не бива да пропускаме, е „Млади завинаги“. Филмът разказва за съзряването на група студенти в престижна школа по актьорско майсторство. И в това заглавие ще видим Луи Гарел, под режисурата на известната повече като актриса Валерия Бруни Тедески. Филмът може да гледаме на 24 ноември от 18:30 часа.

Част от тазгодишното издание на „Киномания“ са още няколко впечатляващи френски заглавия с любими актьори. В „Брат и сестра“, режисиран от Арно Деплешен, ще видим Марион Котияр в една от най-добрите си роли до момента. Заради инцидент с родителите им, тя се среща с брат си, с когото са скарани от дълги години, но преразглеждат своите отношения край болничните легла. „Брат и сестра“ може да гледаме на 22 ноември от 18:30 часа.     

Една от най-продуктивните и впечатляващи актриси в последните години Леа Сейду ще гледаме в „Една хубава утрин“. Филмът ни среща със самотна майка, която започва афера със свой стар, но обвързан, познат. Прожекцията е на 30 ноември от 18:30 часа.

Друга френска звезда - Шарлот Гензбур ще гледаме в нежната история „Пътниците на нощта“ отново за самотна майка през 80-те, която започва своя нов живот в Париж. Филмът е на 1 декември от 18:30 часа.

Неповторимата Изабел Аджани ще може да видим в „Маскарад“. Режисираният от Никола Бедо филм ни среща с пенсиониран танцьор, който среща красавица, която живее от дребни измами и го въвлича в нейните схеми. Филмът е на 19 ноември от 18:30 часа.

Пълна програма, както и онлайн резервации и продажба на билети за Киномания в Пловдив може да се правят на сайта kinolucky.com. Билети се продават също на касата на LUCKY Дом на киното всеки делничен ден след 16 часа и в почивните дни след 10:30 часа. Цената е 9 лева, а за учащи и пенсионери – 7 лв.