Реално е мачове от Първа лига да се играят на стадион "Христо Ботев" през юли следващата година, която започва новия шампионат по футбол. Това заяви в Пловдив депутатът от ГЕРБ и бивш зам.-регионален министър Николай Нанков, изпратен лично от Бойко Борисов да надзирава строителството на Колежа. Той участва в сбирката, която се състоя в общината с участието на кмета Здравко Димитров, специалисти и привърженици на отбора. На нея бяха обсъдени проблемите с изграждането на спортния комплекс.

Нанков бе категоричен, че не е необходимо да се бърза да се влиза в обекта още февруари, както иска клубното ръководство, защото няма да има гаранция, че строителните дейности ще бъдат завършени.

"До 6 декември дадохме срок да е готова изцяло количествено-стойностната сметка  за цялостното завършване на стадион "Христо Ботев". Това включва категория 4+ за добиване на евролиценз", добави пратеникът на Борисов.  Нанков поясни, че възложителят на изграждането на "Колежа" в лицето на община Пловдив не е осъществил стриктен контрол върху строителните дейности и направените разходи. Според него ще са нужни още 10 милиона лева за да бъде стадиона завършен напълно и на него да може да се играят международни футболни мачове. Така цената му ще стигне 52 милиона лева.  Взето е решение съблекалните да бъдат разположени на сектор "А", не както беше обявено по-рано на трибуна "Изток". За тази промяна най-много са настоявали феновете на тима, за да са по-далеч от футболистите на гостуващия тим.