Стоянка и Димитър Арабаджиеви от село Рогош благодариха на пожарникарите от Пловдив, че спасили дома им. Ето техният разказ.  Тази сутрин запалихме печката и решихме да отскочим до Пловдив, за да напазаруваме, защото по- малките ни деца- близначета, имат рожден ден. Бяхме спокойни-  84- годишната ни майка остана у дома. На връщане в селото ни посрещна комшийка, която извикала пожарната, защото видяла, че  къщата ни гори. Заварихме пред входа пожарните коли. Това е нашия дом, който сме градили над 35 години! Имаме три дечица какво щяхме да правим иначе, идва зима?!  Огънят е тръгнал от комина и е обхванал само покрива. Имали сме късмет, че са дошли  и са действали много бързо"- споделиха стопаните на къщата.
"Не съм уплашен", каза 7- годишния Милен, който бе донесъл бутилка вода на единия от огнецорците." Искам да стана като тези батковци с каските!"
След като е получен сигнал за горящ покрив на къща в село Рогош към населеното място са изпратени 3 пожарни автомобила. Пожарът на покрив на къща е  един от най- специфичните и сложни за гасене. Височината на сградата, хлъзгавите керемиди, трудния достъп и силното задимяване са истинско предизвикателство за работата на терен. Горящата площ не може да  бъде гасена с обливане, тъй като огънят обикновено е обхванал покривната конструкция  и подпокривно пространство.
Благодарност за Втора дежурна смяна на Трета служба в Пловдив: огнеборците Димитър Димитров, Николай Тинков,  Христо Шенчев,  Пламен Писков, Георги Христов, Павел Кубански и Стефан Петров и колегите от Първа служба, дошли на помощ: Недялко Пищялов, Атанас Георгиев и Тодор Георгиев.