Образованието не е нещо, което приключва в даден момент – ако искате да бъдете можещи и конкурентноспособни, както у нас, така и в чужбина, гответе се да се образовате цял живот. С тези думи ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Кольо Динков се обърна към бъдещите бакалаври и магистри в хранителната индустрия при тържественото откриване на учебната 2013-2014 година.
Наложил се като авторитетен академичен център през годините, ВУЗ-ът продължава да развива програмите си за качествено обучение не само за бакалаврите и магистрите, но и за следдипломните квалификации на младите специалисти. “Айнщайн е казал: Всяко постижение в науката започва с опита и завършва с него. Този опит ще намерите тук, в аудиториите на Университета по хранителни технологии”, каза още проф. Динков. По традиция той връчи на приетите с най-висок бал студентските книжки, заедно с Пътеводителя на първокурсника. Сред първите, получили студентските си книжки бяха Емил Петков и Мариела Михайлова от специалност “Туризъм”, Георги Стоев – “Компютърни системи и технологии” и Иван Димитров от “Автоматика и информационно управляваща техника”.
Университетът по хранителни технологии прие над 300 студенти, обучаващи се задочно през 2013-2014 година. Учебната 2013-2014 бе тържествено открита на в аула “Проф. Милен Бешков” днес.
163-ма бакалаври ще се обучават задочно с държавна поръчка, 20 са с платено обучение. При магистратурите 35 са с държавна поръчка, а 120- платените.
Припомняме, че за студентите – редовно обучение, Университетът по хранителни технологии откри учебната 2013/2014 година с пълен прием, обновена база, лаборатории и преобразен университетски кампус. 1144 млади хора прекрачиха прага на единственото по рода си у нас висше учебно заведение на 23 септември 2013 година.
УХТ отчита сериозни резултати не само по отношение на приема, но и на реализацията на кадрите си. Между 60 и 70 процента от студентите, завършили Университета по хранителни технологии се реализират професионално в сектора, за който са били обучавани. 86 на сто от технолозите по вино и пиво започват работа още през първата година от излизането си от висшето учебно заведение, посочи ректорът на Университета по хранителни технологии проф. д.т.н. Кольо Динков.