Членовете на "Алтернатива за Пловдив" излязоха днес с отворено писмо до лидера на БСП Корнелия  Нинова. Повод за това беше сутрешната й телевизионна изява.

Ето пълният текст:

Чрез средствата за масова информация
ОТВОРЕНО ПИСМО
Вместо опровержение относно поредните спекулативни твърдения на Корнелия Нинова

Госпожо Нинова,
Поредната порция неистини не Ви правят убедителна, въпреки че се стараете в тази посока. Проверете в деловодството на „Позитано“ 20,  г-жо Нинова, там са заявленията за напускане на БСП. Проверете и при назначения от Вас градски председател  с благозвучното име Бебето. Отделете и няколко часа, за да се запознаете и осмислите мотивите в тях. Ще прочетете, че всички 120 бивши членове изтъкват като основна причина за напускането си Вас – председателя, който сви Партията до незабележима политическа формация. Сред мотивите ще откриете и такива, отнасящи се до управленския Ви стил, включително до самоизтъкването, че водите борба с партийната олигархия.  Няма как да водите такава, защото сте в съюз, а не в борба с нея.  Ще прочетете още, че всеки от напусналите остава в сърцето си социалист. И всички с болка споделят, че прекратяват членството си в “БСП на Нинова“, а не в Българската социалистическа партия.
И госпожо, не е добре партийните клубове и централата на БСП в Пловдив да стоят заключени! Социалистите са свикнали да се отбиват в партийните клубове и да споделят мнение, тревоги, да задават въпроси. Но тази комуникация явно е много далеч от Вас и назначеното от Вас градско ръководство в Пловдив.
Госпожо, в навечерието на избори е добре политиците да се придържат поне минимално към истината.

"Алтернатива за Пловдив"