От 7 до 20  март т.г. в изложбените пространства на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив, първи и втори етаж, ще може да бъде видяна изложбата „Образът на Дон Кихот през вековете. Издания от фонда на Националната библиотека“. Тя е инициатива на Посолството на Испания в България в сътрудничество с НБ „Св. св. Кирил и Методий“. В Пловдив идва със съдействието на НБ „Иван Вазов“. Представя поредица от илюстрации на героите и приключенията  в романа „Дон Кихот“, посредством интерпретацията на художници-илюстратори, работили по първите издания на творбата.

Създадена по повод 400-годишнината от смъртта на писателя, изложбата представя гениалната творба чрез илюстрациите на Хайман /1755 г./, гравюри от Кралската академия /1780 г./ и Густав Доре /1863 г./. Изложбата съдържа  общо 28 гравюри и 9 пана с информация за тях. Освен в Националната библиотека е гостувала в Алжир и Университета във Велико Търново.

Откриване – 7 март, 12.00 ч. Ще присъстват Н. Пр. г-н Алехандро Поланко – Посланик на Испания в България и г-жа Хайоне Серейхо – зам.-ръководител мисия.