Жителите на карловските села Богдан, Каравелово и Слатина, които пострадаха от голямото наводнение на 2 септември миналата година ще получат допълнителни средства. Това стана ясно след проведената среща между кмета на общината д-р Емил Кабаиванов и министъра на труда и социалната политика Лазар Лазаров.

Фонд „Социална закрила“ ще отпусне еднократна помощ до 2500 лв. на човек или семейството за закупуване на оборудване и обзавеждане на пострадало жилище. Общият бюджет на фонда за подпомагане при наводнение, земетресение, пожар или друго бедствие е 860 000 лв. Дейностите за подкрепа на пострадалите хора ще се подпомагат от общинските администрации и Агенция за социално подпомагане.

По данни на агенцията 414 семейства са подкрепени с еднократна помощ от 375 лв. след наводнението през септември 2022 г. Изплатената сума е в размер на 155 250 лв. Допълнително по Програмата за храни и основно материално подпомагане в община Карлово топъл обяд получават 371 нуждаещи се.
По време на разговора бяха обсъдени и възможностите за развитие на 12-те социални услуги, които се намират в община Карлово.