Националният отбор на България отстъпи с 0:1 пред Черна гора в първи мач от квалификациите за Евро 2024. Пред пълните трибуни на “Лудогорец Арена” в Разград футболистите на селекционера Младен Кърстаич заслужаваха да стигнат поне до точка, но малшансът ги лиши от попадение във вратата на Миятович.

България започна с Даниел Наумов под рамката на вратата, а пред него в защита действаха Петко Христов, Валентин Антов и дебютантът Християн Петров. По двата фланга се изявяваха Йоан Стоянов и Иван Йорданов, а в центъра на терена си партнираха Илия Груев, Филип Кръстев и Илиан Илиев. В предни позиции наставникът заложи на капитана Кирил Десподов и Спас Делев.

Срещата започна със здрава битка в халфовата линия и без сериозни положения пред двете врати. В средата на първото полувреме българският тим можеше да открие резултата, когато Кирил Десподов пусна чудесен пас към непокрития Груев, но ударът на последния бе отразен от Миятович. Малко по-късно “лъвовете” отново можеха да поведат, след като Делев стреля с глава. Топката обаче премина на сантиметри от черногорската врата. До края на полувремето и гостите имаха своите добри положения, но Наумов бе блестящ и се намеси решаващо.

След почивката обаче гостите все пак стигнаха до попадение. Негов автор стана Никола Кръстович, който завърши бърза контраатака на Черна гора в 70-ата минута. До края на срещата “трикольорите” осъществиха сериозен натиск и на няколко пъти бяха изключително близо до изравнително попадение, но липсата на късмет попречи на възпитаниците на Младен Кърстаич да стигнат поне до точка.

Следващият квалификационен мач на България е в понеделник, 27 март, когато “лъвовете” гостуват на Унгария в Будапеща.