Окръжна прокуратура-Пловдив предаде на съд обвиняем за убийство на 84-годишна жена
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо Х.С., на 28 г. Той е предаден на съд за това, че на 30.07.2022 г., в с. Браниполе умишлено е умъртвил 84-годишната М.С., като деянието е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост – престъпление по чл. 116, ал.1, т.6, пр.2 и 3, вр.чл.115 от Наказателния кодекс.
По делото е установено, че Х.С.  употребявал алкохол и наркотици. Поради тази причина проявявал физическа агресия спрямо близките си.
На 29 юли 2022 г., вечерта, Х.С. употребил алкохол и марихуана със свои приятели. След това отишъл в къщата на свой съсед. Там продължил да употребява алкохол. В първите часове на 30 юли 2022 г.  се прибрал в дома си. Опитал се да удари майка си, която била на терасата, но не успял и отишъл в стаята на 84-годишната си баба.Тя спяла. Х.С.  й нанесъл побой, удрял я с твърд предмет. Пострадалата починала в дома си от нараняванията. По-късно Х.С. се обадил на тел. 112 и съобщил, че  е извършил убийство на баба си.
Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.
3 април 2023 г.