Световноизвестният италиански тенор Алесандро Сафина отново идва в България, но този път с нова концертна програма и под съпровода на Симфониета София. Публиката може да се наслади на новите му композиции и любимите хитове, донесли му световна слава на 20 май в зала СИЛА в Пловдив и на 22 май в Зала 1 на НДК.

Още от дете Алесандро е привлечен от музиката, а 17-годишен вече е студент в консерваторията във Флоренция. Няколко години по-късно е солист в най-добрите музикални театри в Европа, благодарение на уникалния си глас, естествен чар и творческата смелост, която носи.
Голeмият успех на Сафина идва в Холандия. През 2000 г. в продължение на 14 седмици композицията „Luna“ от албума му „Insieme a te“ е на върха на музикалните класации в страната. Самият албум става четири пъти платинен и е издаден в още много страни.
Алесандро Сафина има дуети със Сара Брайтман, а с актьора Юън Макгрегър записват една от песните от саундтрака на филма "Мулен Руж" - композицията на Елтън Джон Your Song. Сред дуетните половини на Сафина са още самият сър Елтън Джон, Барбара Хендрикс, Суми Чо.