До бой се стигна в пленарната зала по време на днешното заседание на Народното събрание след декларация на партия "Възраждане", предаде БНТ. Те отново призоваха "Продължаваме Промяната" да напуснат парламента, защото са показали как държавата е завладяна от чужди посолства.

От ПП-ДБ контрираха, че те пък са проруска партия. Започна размяна на реплики, които прераснаха в бой, а микрофоните в зала бяха изключени от парламента.

"Позорното поведение на една позорна партия ПП няма да търпим повече. Простащината извира от всяка тяхна дума и жест. Тази партия няма място в НС. Никога не сме си позволявали да отправяме лични нападки. Всеки, който срами институцията, няма да излиза на парламентарната трибуна. Всеки път от тук насетне, когато някой се опита да позори институцията Народно събрание, да срами България и да цапа името на българския парламент, ние ще реагираме твърдо и безкомпромисно. Няма да допуснем тези хора да излязат на парламентарната трибуна", каза Костадин Костадинов - лидер на "Възраждане".