Силно земетресение разтърси Пловдив около 15,22 часа. По първоначална информация трусът бил с магнитуд 4, 8 по Рихтер. Епицентърът е бил на 14 километра от Пловдив, в района на Садово. На този етап няма данни за пострадали хора. Трусът е бил усетен и на първите етажи на сградите. От покрива на сграда в Пловдив е паднала мазилка. 

В Пловдив към този момент  в оперативния център на РДПБЗН няма получени сигнали за нанесени щети. Два пожарни автомобила  от Асеновград - превантивно ще извършат обход на основни улици и булеварди в града.  

В социалните мрежи пловдивчани споделят, че са усетили труса силно.

След указания от РУО директорите са прекратили занятията в пловдивските училища. Учениците от Хуманитарната гимназия "Св. св. Кирил и Методий" не са се уплашили от земната стихия.

"Сградата на гимназията, която е на 137 г,, не е мръднала. Вярвам в уменията на тогавашните ни строители" - увери директорът на училището Емил Начев.

Хората в село Крумово, което е в непосредствена близост до епицентъра, са се изплашили много, но няма пострадали хора, съобщи кметът Румяна Самоковарева. По нейните думи са пострадали две сгради - на кметството и читалището, които са в близост.  Техните комини са се килнали след труса. Пропомням, че през 2009- та година в

И в Садово заметесението е усетено силно, но няма данни за поражения по сградите.