Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив канят пловдивчани и гости на града на 6-тото издание на „Уикенд в Пловдив“, което тази година се провежда на 18, 19 и 20 август 2023 г. „Уикенд в Пловдив“ очаква всички любители на градския, културния, събитийния, кулинарния и развлекателен туризъм. Събитието се финансира от годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2023 г. и е един от най-новите туристически фестивали, провеждани в града. Веднъж годишно и само през този уикенд имате възможност да се потопите в магията на най-стария жив град в Европа и един от най-старите в света, като се възползвате от множество атрактивни оферти и отстъпки (от -10% до -50%). За да се възползвате от всички отстъпки това, което трябва да направите е да се сдобиете с „Уикенд в Пловдив гривна“. Тя ще бъде вашият пропуск за получаване на всички отстъпки в обектите участници.

Детайли за програмата, офертите, изненадите и новостите бяха дадени днес на специална пресконференция, провела се с любезното домакинство на Хотел DoubleTree by Hilton, Пловдив център. В нея участваха заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив - Пламен Панов, Председателят на УС на Съвет по туризъм – Пловдив - инж. Любозар Фратев и Димитър Кючуков, собственик и управител на „Вила Винифера“.

„Уикенд в Пловдив“ е създаден за да обединява туристическия бранш в името на туристите и гражданите. Всеки гост и пловдивчанин може да се възползва от разнообразни оферти за хотелско настаняване, заведения за всеки вкус; туристически забележителности и активности за свободното време. За да бъде преживяването още по-интригуващо и запомнящо се, организаторите са подготвили и няколко туристически активности със свободен достъп.

Пълен списък с офертите може да следите на официалния сайт на събитието:  www.weekendplovdiv.com

За да се възползвате от отстъпката във всеки един обект, трябва да покажете своята „Уикенд в Пловдив гривна“. Гривни може да закупите предварително от офиса на сдружение "Съвет по туризъм - Пловдив". По време на фестивала на 18, 19 и 20 август, гривни ще откриете на презентационните щандове на пл. Централен, срещу Централна поща  "Античен форум Запад". Сътрудниците ще ви очакват на двата щанда в петък от 16:00 до 23:30 часа, събота от 09:00 до 23:00 и неделя от 9:00 до 11:00 ч. Цената на 1 брой гривна е 20 лв., като получавате и подарък винена чаша, 2 броя гривни - 38 лв. и подарък две винени чаши. Една от най-добрите оферти е в партньорство с Grabo.bg . Може да вземете Вашите „Уикенд в Пловдив гривни“ с отстъпка до 17 август t.ly/fdQI_

Валидирането на ваучерите ще се осъществява в офиса на Съвет по туризъм - Пловдив, от 14 август до 18 август и в дните на фестивала на презентационните щандове. Гривната ви дава достъп до горещи намаления и безплатен вход и дегустация на вино в първото издание на „Пловдивски летни винени нощи“, където ви очаква селекция от подбрани винопроизводители, които ще презентират техните пивки вина.

Събитието ще се проведе сред разкопки на "Античен форум Запад", разположен на пл. Централен, между централна поща и „Цар Симеонова градина“. Дегустацията на вино по време на "Пловдивски летни винени нощи" ще се провеждат на 18 и 19 август /петък и събота/ от 19:00 до 23:30 ч.

„Уикенд в Пловдив гривната“ дава възможността да преоткриете Пловдив по време на общо 4 безплатни турове. Лицензирани екскурзоводи ще покажат и разкажат интересни факти от историята и живота на Пловдив. Туристическите обиколки са пешеходни до 2 часа в исторически център Пловдив. „Уикенд в Пловдив тур“ ще стартира от „Часовника на пощата“ и ще се осъществи по следния график: Петък 18 август: 20:00 часа; Събота 19 август: 09:00 часа и 19:00 часа; Неделя 20 август: 09:00 часа.

Към всяка „Уикенд в Пловдив“ гривна получавате книжка „Уикенд в Пловдив предизвикателство“. Ако приемете предизвикателството и го изпълните, ще имате възможността да спечелите атрактивни награди. В книжката ще откриете място за залепяне на 8 стикера. Първият от тях ще бъде комплимент от организаторите с логото „Уикенд в Пловдив“. Всеки стикер е с логото на партньорския обект и ще може да се вземе при условие, че сте се възползвали от „офертата“ на обекта. След като изпълните „Уикенд предизвикателството“ и съберете стикерите, трябва да ги снимате и да ги изпратите на организаторите по електронен път, описан в същата книжка. Ето и наградите: Хотел Пълдин КООП - Нощувка в двойна стая;

Top Rent a Car - Безплатен 3 дневен наем на електромобил по избор; хотел "Интелкооп" - Безплатна нощувка със закуска в апартамент делукс за двама; РПНМ - 10 бр. чаши с логото на музея и нарисувани различни видове тропически пеперуди; Вътрешен глас – 3 бр. ваучера за игра; Хотел Holiday Inn Plovdiv - ваучер за -20% отстъпка от нощувката и комплимент бутилка вино в стаята. За улеснение е създадена интерактивна карта с всички обекти и оферти, част от „Уикенд в Пловдив“. Картата е налична онлайн и може да я използвате чрез вашите смарт устройства. Картата може да разгледате тук: t.ly/FBhRo