Спонтанен протест на жители та  с. Войводиново блокира за час движението в района на колелото до Панаира. Трафикът бе спрян още от Водната палата и от  двете страни се образуваха големи задръствания. Това предаде Радио Пловдив.

Хората протестират заради продължаващите ремонти по Брезовско шосе и практическата липса на редовен градски транспорт до селото.  Преди три седмици единствената официална автобусна линия №15, която отиваше до Войводиново,  спря да пътува дотам. 

Жителите на селото настояха Брезовско шосе да се отвори веднага, защото повече не издържат да бъдат откъснати от Пловдив, където почти всички от Войводиново или работят или учат.  

Преди десет дни кметът на селото Димитър Тосев обяви, че е намерено временно решение на транспортната криза, след като нов превозвач - фирмата „Емануил -09“ пое обслужването на пътната връзка до града. 

"Отделно по областната пътна транспортна схема има и автобуси за Брезово, които минават през Войводиново" -  каза  тогава и кметът на община „Марица“ Димитър Иванов.

Маршрутът се изпълнява обаче от автогара „Филипово“ в Пловдив, а не от останалата част на Пловдив, както беше при покриването на курсовете от линия №15 на фирма „Автотранс Чолаков“.

Първият курс на автобусите от Пловдив е 6.10 часа, а последният е в 19 часа. От Войводново първият рейс заминава в 5.50 сутринта, а последният – в 19.50 часа.

Днес обаче протестиращите жители на Войводиново заявиха, че компромисният вариант не работи, понеже "бусчетата са твърде малки и недостатъчни да поберат пътниците".