Горяха струпани боклуци в двора на ОП "Чистота" на  ул. "Даме Груев 64" в Пловдив. Сигналът за инцидента е получен малко преди 6 часа сутринта. За това информираха от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението.  четири екипа огнеборци гасиха пламъците. Към този час огънят е потушен. Няма данни за засегнати постройки на дружеството.

 

Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ - Пловдив) се самосезира от медийни публикации за възникнал тази сутрин пожар в базата на Общинско предприятие „Чистота“ на улица „Даме Груев“, район Южен, Пловдив.

Директорът на институцията незабавно е организирал проверка на място от екип на екоинспекцията. Заявил е и започването на измервания на качеството на въздуха от страна на Регионалната лаборатория – Пловдив към ИАОС. Поддържа се връзка с  ръководството на ПБЗН – Пловдив, както и РЗИ – Пловдив по отношение издаване на евентуални указания на населението за мерки за опазване на здравето им. 

Следят се показателите от двете автоматични измервателни станции в града и при установени превишения РИОСВ – Пловдив ще информира своевременно гражданите.

От РЗИ препоръчват превантивни мерки като съветват жителите да затварят прозорците, а децата и хронично-болните да излизат навън само при необходимост.