Зарица Динкова, министър  на туризма на България  лично представи община Хисаря на министъра на туризма на Мадагаскар, Джоел Рандриамандранто. Тя презентира общината като  предпочитана дестинация за Спа туризъм, като наблегна на  богатството на минералните води.
    Община Хисаря се представя на 40-о юбилейно издание на Ваканция и Спа, не само като първия балнеоложки курорт на България, от 1882 година, но и като модерна дестинация за туризъм през всички сезони. „От хилядолетия насам Хисаря е част от историята...И начало на нещо ново...  Открийте го!“ е мотото под което Археологически музей - Хисаря, местни производители на автентични продукти и хотели от общината привличат посетители от страната и чужбина.
    „Нашата община има всички предпоставки и трябва да използва предимствата, които имаме – чист въздух, води и природа, богато културно-историческо наследство. Предизвикателство ще е включването на допълнителни услуги, чрез които да създадем разнообразен туристически продукт. Минерална вода, митове и легенди, култура и традиции – това е община Хисаря и това е което ще провокира интерес и търсене.“, коментира кметът на общината Ива Вълчева. Тя подари на министър Динкова копие на оброчна плоча, с изображение на нимфите и я покани да посети Хисаря на  4 април, когато в града ще се проведе първият античен фестивал „ДИОКЛЕЦИАНОПОЛИС – КРЪСТОПЪТ НА ВРЕМЕТО“.

В съпътстващата програма на изложението на 14 март ще бъдат представени носиите от хисарския край, а Домът на традициите в с. Старо Железаре ще покаже ритуалите при замесване на обредни хлябове. В последния ден всички посетители на щанда на общината и попълнили анкетни карти ще участват в разпределението на награди, предоставени от местния бизнес.