Локомотив (Пловдив) победи Славия (София) в мач от 25-тия кръг на Първа лига. Възпитаниците на Александър Томаш надделяха над “белите” в София и победиха с 2:1. Головете бяха дело на Евандро и Димитър Илиев.

В 18-ата минута Евандро стреля от пряк свободен удар, Светослав Вуцов изби в корнер. В 30-ата минута Тони Тасев от Славия стреля над вратата на Томов. В 33-ата минута Ертан Томбак центрира в наказателното поле на Локомотив, там Иван Минчев шутира и нацели горната греда. В 42-ата минута пловдивчани поведоха в резултата. Ангел Лясков подаде отляво на Евандро, а стражът Светослав Вуцов излезна да избие топката. Вратарят на Славия се размина с кълбото и това даде шанс на футболиста на “червено-черните” да вкара на празна врата за 0:1.

В 55-ата минута Мичи Нтело получи на добра позиция, но стреля право във Вуцов. В 70-ата минута “белите” изравниха. Ертан Томбак центрира за Тони Тасев, който с глава се разписа за 1:1. Две минути по-късно Локомотив отново водеше в резултата. Мичи Нтело се озова в наказателното поле на Славия, където успя да подаде топката към Димитър Илиев, като капитанът на пловдивчани реализира за крайното 1:2.

Следващата среща на Локомотив е на 30.03 от 16:30 часа. “Черно-белите” са домакини на Лудогорец (Разград).