Владимир Темелков присъства на иновативен мултидисциплинарен урок в СУ „Пейо Яворов“

Иновативен интердисциплинарен урок по изобразително изкуство, английски език и информационни технологии представиха учениците от 10, 11 и 12 клас в СУ „Пейо Яворов“. Той се провежда като част от националната програма „Иновации в действие“ на Министерството на образованието, чиято цел е да бъде споделен добрият опит между различни училища в страната.

В рамките на часа на учениците беше поставена задача да създадат дигитално списание с помощта на приложения на техните компютри. Учителите предварително ги запознаха с това как да направят едно списание привлекателно за читателя и им дадоха насоки за работа. Всеки ученик имаше различна роля – от оформяне на съдържание до създаване на интерактивна игра и кръстословица.

Гост на събитието беше зам.-кметът по образование Владимир Темелков, който се включи в образователна игра на английски език, създадена от учениците. След това той, заедно с директора на училището Пламен Стоилов, провери напредъка на ремонтните дейности по проекта за модернизация на образователната среда, чийто старт беше даден преди 2 месеца.